Workshop in een doosje: Ajour zagen -Klassiek

33,00

Voor de cursist Edelsmeden die graag de techniek van ajourzagen wil leren en zelf in het bezit is van basis gereedschap.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Een armband gezaagd uit messingplaat. In deze workshop leer je de techniek van het ‘ajour zagen’. Ajour is een opengewerkte strook die als decoratie dient. Een oude techniek gebruikt bij oude zilverwerken, zoals zilveren broodmanden, zilveren beursbeugels. In het ambacht wordt de ajour uitgezaagd met de hand. Het patroon wordt eerst op het metaal getekend, waarna er bij iedere openwerking een gaatje wordt geboord, waar een figuurzaagje in gaat en er met precisie de binnenkant wordt uitgezaagd.

Waarschuwing: deze workshop is niet geschikt voor ongeduldige mensen, die uit zijn op een snel resultaat en kan  zeer verslavend zijn! Zeer geschikt voor cursist Edelsmeden met een beetje zaagervaring, de cursist die graag het ajour zagen wil leren of voor de beginner met geduld. Voor diegene die deze armband iets te ‘klassiek’ vinden, of het zichzelf iets makkelijker willen er is nog een ‘Moderne’ variant. De instructies zijn in de vorm van een filmpje: duur 30 min.

De inhoud uit het doosje bestaat uit messingplaat met patroon en voorgeboord. Verdere  benodigdheden zijn: een zaagbeugel van 100mm,zaagplankje, zaagjes, schuurpapier, halfrondvijl, waxinelichtje, aardappelschilmesje, fineliner, vel papier, eventueel naaldvijltjes, zilver/koperpoets en oude doek.

Ajour zagen klassiek

Ajour zagen Klassiek